• ماستکتومی پیشگیرانه

    ang

     ماستکتومی پیشگیرانه

    خطر سرطان پستان مقابل

    اکثر خانمهایی که دچار سرطان پستان میشوند در ادامه زندگی خود دچار سرطان پستان مقابل نمیشوند. خطر بروز سرطان پستان مقابل ۰٫۵ تا ۱ درصد در سال است. خطر بروز سرطان پستان مقابل در خانمهایی که موتاسیون ژن BRCA 1 دارند تا ۶۵ درصد هم گزارش شده است.(ماستکتومی پیشگیرانه)

    میزان کاهش خطر پس از ماستکتومی پیشگیرانه

    در مطالعات انجام شده میزان کاهش خطر بروز سرطان پستان پس از ماستکتومی پیشگیرانه حدود ۹۶ درصد بوده است. لازم به توضیح است که در عمل جراحی ماستکتومی به ویژه وقتی نیپل حفظ شود خطر بروز سرطان به مقدار خیلی کم باقی میماند.

    روند تصمیم گیری

    این یک تصمیم فردی است و خود بیمار باید برای برداشتن پستان سلام خود این تصمیم را اتخاذ کند. معمولا بیمارانی که چنین تصمیمی می گیرند میزان خطر را بیش از میزان واقعی آن تصور میکندد. این تصمیمی است که بیمار باید با مشورت با جراح خود و پس از کسب اطلاعات کامل درمورد میزان خطر و میزان تاثیر و عوارض و پیامد جراحی بگیرد.

    عواملی که با افزایش تصمیم برداشتن پستان مقابل همراه بوده اند عبارتند از: سن پایین، سابقه فامیلی سرطان پستان، سرطان درجا و پاتولوِژی لبولار، انجام MRI قبل از عمل، ناموفق بودن جراحی حفظ پستان و تمایل شدید بیمار برای داشتن پستان های متقارن.

    اثر آنجلینا جولی

    خانم آنجلینا جولی هنرپیشه معروف امریکایی در ماه می سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که تحت تست ژنتیک قرار گرفته و با توجه به مثبت شدن تست ژنتیک از نظر موتاسیون در ژن BRCA1 تحت ماستکتومی پیشگیرانه دو طرفه قرار گرفته است. مراکز مختلف در امریکا، کانادا و انگلستان اعلام کرده اند که میزان مراجعات آنها برای انجام تست ژنتیک در ۶ ماه پس از جراحی خانم آنجلینا جولی نسبت به ۶ ماه قبل از آن تقریبا دوبرابر شده است. همچنین افزایش قابل توجهی در میزان انجام ماستکتومی پستان مقابل در خانم هایی که سرطان پستان آنها تازه تشخیص داده شده گزارش شده است. محققین این تفاوت آمار را به علت تاثیر اقدام خانم آنجلینا جولی میدانند و تحت عنوان “اثر آنجلینا جولی” از آن نام میبرند.

    پاسخی بنویسید ←
  • ارسال شده توسطراستی on نوامبر 10, 2021, 10:02 ب.ظ

    سپاس از اطلاعات مفیدتون. زنان ایرانی هم باید مثل زنان همه جای دنیا تشویق شوند و اطلاعاتشان در این زمینه بالا برود که سالیانه بررسی ها و تستهای ژنتیکی انجام بدهند که اگر ریسک ابتلا به سرطان وجود دارد از این عمل بسیار نجات دهنده استفاده کنند. برای بالا بودن سطح سلامت جامعه اطلاعات مردم باید بالا باشد. متاسفانه در ایران این عمل و امکان انجامش تا حد زیادی در سکوت مانده و بسیاری از زنان حتی نمی دانند که چنین تستی وجود دارد.

    پاسخ ←

ارسال یک پاسخ

لغو ارسال